filtex-vca-207x80

Waterstof-bromide filtratie

Filtratie van Waterstof-Bromide met Hoge Vuilbelasting

Dit project vormde een uitdaging vanwege de sporadische maar extreem hoge vuilbelasting van de vloeistof, waarbij 90% van de tijd weinig tot geen vervuiling plaatsvond. Op onvoorspelbare momenten werd het filtersysteem echter geconfronteerd met aanzienlijke hoeveelheden vuildeeltjes.

Het hoofddoel van de filters was daarom om te allen tijde deze vuildeeltjes effectief tegen te houden. Het ontwerp moest dus rekening houden met een hoge vuilvangcapaciteit, terwijl ook de doorlooptijd en investeringskosten binnen aanvaardbare grenzen moesten blijven.

Het resultaat was een volledig RVS filterhuis dat bestand is tegen hoge druk, uitgerust met zeer fijne metalen filterkorven. Bovendien werd het filterhuis ontworpen met flexibiliteit in gedachten: indien de filterkorven niet voldoende zouden zijn, kan de filterplaat worden verwijderd en vervangen door een alternatieve filterplaat waarop ongeveer 30 filterkaarsen gemonteerd kunnen worden. Dit zorgt voor een adaptief en robuust filtersysteem dat betrouwbaar presteert, zelfs onder uitdagende omstandigheden met wisselende vuilbelasting.

Foto's van deze realisatie