filtex-vca-207x80

Over Filtex

Filtex is eind 2004 opgericht. Tot 2004 waren de oprichters werkzaam bij de filtratie-afdeling van Induscon. In 2005 vonden we dat de tijd rijp was om een onafhankelijke koers te varen en de filtratie-afdeling van Induscon over te nemen.

Van 2007 tot 2014 was Filtex gevestigd in een splinternieuw gebouw in Mariakerke bij Gent, Kleimoer 10, B-9030 . Onze workshop, kantoren en magazijn evolueren constant mee met ons bedrijf. Flexibiliteit is voor ons heel belangrijk, dit houdt de overhead (en bijgevolg de kosten) zo laag als mogelijk. Dit is eveneens in het voordeel van onze klanten. Het helpt ook onze ecologische voetafdruk zo laag als mogelijk te houden.

In 2013 is het Filtex team gegroeid met een heel ervaren nieuw collega: Frederic Crestani. Frederic werkte reeds meer dan 10 jaar in de filtratiewereld in een iets andere niche, waardoor dit opnieuw een aanvulling is voor de reeds bestaande kennis. Wij proberen ook steeds te streven naar ecologische oplossingen, zoals reingbare filters of filtersystemen die zo weinig mogelijk wegwerponderdelen hebben.

2014 is opnieuw een belangrijk jaar voor Filtex want sinds november 2014 is Filtex ondergebracht in een veel groter bedrijfspand in Lovendegem. Sinds 2015 is Filtex ook VCA gecertificeerd.

Tailor made

Van ontwerp tot uitvoering

Op maat gemaakte filters voor bedrijven

Filterzakken

Filterzakken bieden een heel eenvoudige en economische filtratie aan de gebruiker.

Baskets

Filter baskets of filtermanden worden gebruikt in heel veel filtratie toepassingen.

Coalescers / separatoren

Deze elementen worden gebruikt om 2 vloeistoffen van elkaar te scheiden.

Filterbehuizingen

Standaard filterhuizen voor filterelementen of filterzakken in alle groottes en materialen.

Voor een toepassing op waterfiltratie hebben automatische terugspoelfilters het grote voordeel dat ze, na installatie, weinig omkijken hebben.

Filterelementen

Filterelementen bieden een heel eenvoudige en economische filtratie aan de gebruiker.

Filtex

Partner voor filters

Onze workshop, kantoren en magazijn evolueren constant mee met ons bedrijf. Flexibiliteit is voor ons heel belangrijk, dit houdt de overhead (en bijgevolg de kosten) zo laag als mogelijk. Dit is eveneens in het voordeel van onze klanten. Het helpt ook onze ecologische voetafdruk zo laag als mogelijk te houden.

We are Filtex

Waar wij voor staan!

1

Specialisatie

Filtex is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte filters en filterbehuizingen. 

Prototypes en kleine aantallen worden meestal door Filtex zelf gebouwd, grotere door onze partners.

2

Van concept tot uitvoering

Telkens opnieuw de beste filtratie voor ieder individueel proces wat betekent dat we steeds uitgaan van het proces van de klant, niet van een aanbod waaruit een compromis moet gehaald worden. 

Wij zijn de specialisten op het gebied van filtermedia en hoe filters geproduceerd kunnen worden.

3

Oplossingen vinden

Onze klanten zijn de specialisten in hun respectievelijke producten of processen. Bijgevolg kunnen beide partijen alleen samen tot de perfecte oplossing komen. 

Dit is dan ook de kracht van Filtex. Want er bestaan duizenden verschillende  filtermedia en componenten.

Jij gelukkig? Wij gelukkig!

Tevreden klanten

Wij maakten reeds verschillende filters voor uiteenlopende klanten! Neem een kijkje op onze realisaties en ontdek ze zelf!

 

De juiste filter, start bij filtex

Wij hebben een ruim gamma aan producten en kunnen steeds een filter op maat ontwerpen en uitvoeren. Aarzel niet van ons te contacteren. Filtex, uw partner voor filtratie.